EHDS tulee! -webinaari

Nainen kannettavan tietokoneen äärellä lehtiön kanssa
Nainen kannettavan tietokoneen äärellä lehtiön kanssa
Asiantuntijoiden puheenvuorot ja parhaat vinkit valmistautumiseen

Uuden EHDS-asetuksen (European Health Data Space) tarkoituksena on luoda yhtenäinen ja tehokas kehys terveystietojen käsittelylle. Asetus parantaa terveydenhuollon laatua ja potilasturvallisuutta sekä tietosuojaa ja tietoturvaa kaikkialla EU:ssa. 

Terveydenhuollon palveluntuottajille EHDS tarjoaa mahdollisuuden parantaa kilpailukyään, mutta samalla se asettaa myös vaatimuksia hyödynnettäville järjestelmille, raportoinnille ja valvonnalle.

Webinaari EHDS:n vaikutuksista

Järjestimme perjantaina20.9.2024 webinaarin uudesta EHDS-asetuksesta ja sen vaikutuksista. Webinaarin tallenne on ladattu katsottavaksi. Katsomalla webinaarin saat arvokasta tietoa EHDS:n erityispiirteistä ja tukea valmistauduttaessa sen voimaantuloon.

Webinaarin aiheita:

      • Mikä on EHDS?

      • Milloin se tulee voimaan?

      • Miten se vaikuttaa terveysdatan parissa toimiviin tahoihin?

    Lawderin ja QMS Nordicin järjestämässä webinaarissa tutustutaan EHDS-asetukseen sekä sen vaikutuksiin ja vaatimuksiin. Asiantuntijoina webinaarissa toimivat Kelan juristi Tuomas Meriruoho, Lawder Oy:n tietosuojajuristi Aino Kosunen ja QMS Nordic Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Viitanen.

    LUE MYÖS

    Kuvassa lukko ja avaimet turkoosilla taustalla
    Blogi

    Henkilöstön tietosuojatietoisuuden ylläpitäminen

    Tietosuojalainsäädäntö velvoittaa kaikilta organisaatioilta riittävää tasoa henkilötietojen käsittelyssä sekä niihin kohdistuvien uhkien havainnoinnissa ja torjunnassa. Henkilöstön ohjeistus, koulutus ja koulutustason seuranta on olennainen osa tietosuoja-asetuksen mukaisia organisatorisia suojatoimia.

    Lue lisää
    Lääkärit pöydän äärellä tabletin ja tietokoneen kanssa
    Blogi

    EHDS ja tietosuoja – haasteet ja mahdolliset ratkaisut

    Huhtikuussa 2024 Euroopan parlamentti hyväksyi uuden lakiehdotuksen Eurooppalaisesta terveysdata-avaruudesta (EHDS, European Health Data Space). Tämä asetus pyrkii tehostamaan terveystietojen vaihtoa ja saatavuutta Euroopan unionin sisällä, edistämällä terveysdatan käyttöä sekä potilashoitoon että tutkimukseen.

    Lue lisää

    Lawder on palvelu yrityksille ja yhteisöille

    Voit esittää kysymyksesi Lawderin virtuaalisessa aulassa. Etsimme oikean asiantuntijan kuvaamaasi tarpeeseen. Neuvonta on maksutonta.